MAAT Academy

Trainingen en opleidingen

Interne trainingen

Trainingen om jezelf te ontwikkelen als beveiliger

Om de kwaliteit en vaardigheden van onze medewerkers hoog te houden, volgen alle gediplomeerde beveiligers die bij ons komen werken een MAAT training. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding voor de retail wordt er gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van de beveiligers en wordt er specifiek ingezet op winkelbeveiliging. Zo worden er situaties uit de praktijk nagebootst met de hulp van een acteur.

Daarnaast worden er maandelijks verschillende trainingen georganiseerd. Deze richten zich onder andere op de omgang met klanten, het omgaan met agressie, communicatieve vaardigheden en het gebruik van verschillende systemen. Dit zijn de soft skills die belangrijk zijn binnen de winkelbeveiliging.

Een winkelbeveiliger is het gezicht van een winkel en hierdoor veel in contact met mensen. Hierbij moet hij goed kunnen schakelen, behulpzaam zijn en communicatieve vaardigheden bezitten. Op deze skills wordt extra getraind.

Trainingen om jezelf te ontwikkelen als beveiliger

MBO-2 opleiding

Opleiding met baangarantie

Iedereen mag op onze vacatures voor beveiliger reageren, ook mensen zonder beveiligersdiploma. Als na een eerste selectie op de soft skills blijkt dat een persoon past binnen de organisatie, eigenschappen bevat die belangrijk zijn voor een winkelbeveiliger en geen strafrechtelijk verleden heeft, mag hij of zij bij ons een mbo-2 opleiding volgen.

Direct de praktijk in

Word jij aangenomen voor de opleiding? Dan volgt er allereerst een introductieweek. In deze week krijgen de studenten een bhv-training, leren ze meer over het bedrijf en volgt er een training met een acteur. Deze training richt zich onder andere op het inzetten van lichaamstaal en verbale communicatie, omgaan met agressie en omgaan met emoties.

Vervolgens ga je een bbl-traject in van een jaar. Je blijft dus niet met je neus in de boeken zitten, maar gaat ook de praktijk in! In het praktijkgedeelte doe je een aantal uren in de week werkervaring op. In het theoriegedeelte leer je meer over communiceren, het omgaan met een uniform en het werken met verschillende mensen en hun handelingen. Daarnaast zijn Nederlands, rekenen en Engels verplichte onderdelen.

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond, ben je in het bezit van een erkend mbo-diploma op niveau 2 als gediplomeerd beveiliger én krijg je een baan aangeboden als winkelbeveiliger bij MAATbeveiliging.

Meld je hier aan voor onze opleiding!