Winkelbeveiliger - een uitdagende baan!

Om een goed beeld te hebben van de baan van winkelbeveiliger wil je dit vast wel weten: een winkelbeveiliger bij MAATbeveiliging werkt in een of meer winkels of winkelcentra in veelal grote winkelketens. Steevast bekende namen van grote, succesvolle winkelketens. Meestal zijn die in de grote steden gevestigd zoals Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Nijmegen, Maastricht... 

Winkelketens huren ons in om bij te dragen aan twee belangrijke zaken:

  1. een veilig en aangenaam winkelklimaat
  2. het terugdringen van z.g. derving, ofwel het deel van de omzet dat de winkels verlaat zonder kassabon, door interne en externe fraude of diefstal.

Die derving is een groot en kostbaar probleem bij grote winkels met dure spullen. Onze winkelbeveiligers zorgen ervoor dat die onbetaalde omzet binnen de perken blijft.  Het gaat dan om winkeldiefstal, en vele andere manieren waarop mensen, soms ook het winkelpersoneel, creatief omgaat met de spullen van de baas. Een winkelbeveiliger beoefent een uitdagende, en veeleisende tak van sport.

Veelzijdige baan, winkelbeveiliger

Een winkelbeveiliger is gastheer, helpende hand en vraagbaak. Heeft veel contact met het winkelend publiek, het winkelpersoneel en vaak ook het management. Een winkelbeveiliger let scherp op, houdt overzicht, en ontwikkelt een neus voor 'shoppers' met foute bedoelingen. Een winkeldief signaleren is één, aanhouden is twee. Dat is niet niks, maar daar worden onze mensen door en door in getraind. Daarnaast weet je je verzekerd van steun door collega's en de politie, die - via een directe verbinding - altijd dichtbij is.         

Werken als winkelbeveiliger

Ons bedrijf groeit snel. Razendsnel. Steeds meer bekende winkelketens vertrouwen ons hun winkelbeveiliging toe. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar goede beveiligers, die graag een baan als winkelbeveiliger willen hebben in een hecht en succesvol team, in en om de Randstad. Vacatures winkelbeveiliger dus!

Wél (op gezette tijden) stageplaatsen, maar alleen voor het praktijkgedeelte!

Regelmatig denken mensen die het Diploma Beveiliger 2 willen halen dat MAATbeveiliging een opleidingsinstituut is. Voor alle duidelijkheid: we zijn wel degelijk een erkend ECABO Leerbedrijf, maar leiden alleen beveiligers in spé op voor het praktijkgedeelte van het Diploma Beveiliger 2. Voor het theoretische deel van de opleiding zul je echt een opleiding aan een extern instituut moeten volgen - zie internet.